Brit Stakston presenterar Blank Spot Project inför namnkunniga investerare den 22 september

Posted on Posted in Diversity, Meetup, Startups

Medieprofilen och medgrundare Brit Stakston presenterar Blank Spot Project, nyligen finansierat av Sven Hagströmer, på Genius meetup — en kapitalkväll för jämställd och rättvis finansiering av startups.
Det uppmärksammade projektet Blank Spot Project, som enklast beskrivs som en folkrörelse för utrikesjournalistik, lanserades som idé tidigt i vintras. Projektet har redan hunnit slå nordiskt rekord i gräsrotsfinansiering med över 2000 backare och fick nyligen ett stort kapitaltillskott från Sven Hagströmer, en av Sveriges mest kända riskkapitalister.

Blank Spot Project är vårt gemensamma bidrag till det demokratibygge som måste göras nu när man börjar tvivla på mycket av det som sker i kölvattnet på den rådande medieutvecklingen. Vi vill vara med på Genius meetup för att hitta fler som Sven Hagströmer som har muskler nog att komplettera våra enskilda, lika viktiga, bidrag, säger Brit Stakston, medgrundare av Blank Spot Project.
Om Blank Spot Project
blankspotproject.se publiceras reportage från Burma, Peru och Thailand. Reportagen är gjorda av frilansarna Emanuel Sidea, Martin Edström och Carolina Jemsby samt Martin Schibbye och Blank Spot Projects redaktör Nils Resare.

Kontakt
Brit Stakston,brit@blankspotproject.se |https://twitter.com/britstakston

Om Genius
Genius har ambitionen att ge ett 360-gradersperspektiv på begreppet jämställdhet som tillväxtfaktor — med särskilt fokus på IT- och tekniksektorn samt miljön runt och finansiering av uppstartföretag i alla branscher. Kontakta Anna Caracolias och Annika Englund påinfo@g3nius.se, http://www.g3nius.se

Sponsorer
Genius meetup arrangeras tillsammans med Ericsson, Nordnet, Cygni, Internetstiftelsen, Shenet och So Stockholm, Screen Interaction, Stormfors, Sedell & Friends och Wireless Systems Integration.

Englund & Caracolias ställer frågorna och söker svaren på vad det är för strukturer och attityder i skolan, i näringslivet, inom forskningen och hos riskkapitalet som står i vägen för tillväxt genom mångfald.

Vi gör undersökningar, för samman aktuella experter för angelägna frågeställningar varvat med ny statistik och rapporter om hur det egentligen är ställt med mångfalden i svenska teknik- och uppstartföretag och vad vi kan göra åt det.

Mångfald och en jämställdhet är inte kvinnofrågor — det är tillväxtfrågor.

http://www.g3nius.se


Originally published at www.mynewsdesk.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *